SD-WAN implementatie bij Vos Logistics in volle gang

Het stond al een tijd op de verlanglijst van Vos Logistics: het optimaliseren van de ontsluiting van de locaties naar het datacentrum. Belangrijke aandachtspunten hierbij waren het uitfaseren van dure MPLS-lijnen, creëren van meer bandbreedte voor de gebruikers en het instellen van een automatische failover, zodat verbindingsproblemen van minimaal 2 uur bij uitval verleden tijd zijn. Inmiddels werken zij intensief samen met Elite Networks aan een succesvolle SD-WAN implementatie.


“Geen logge organisatie”

In de zoektocht naar de juiste partner voor dit project werd duidelijk dat de grotere aanbieders van SD-WAN implementatietrajecten geen match waren voor Vos. “Het was vaak pakket A, B of C waar we uit konden kiezen, met weinig ruimte voor aanpassingen”, vertelt Bob Mulders, Head of Corporate Infrastructure & Network bij Vos Logistics. “Bovendien moesten we veel verschillende lagen in die organisaties door voordat we de juiste persoon te pakken kregen.”

Korte lijnen en persoonlijke aandacht

In Elite Networks vond Vos uiteindelijk de partner die ze nodig hadden. “Juist doordat ze niet de grootste partij zijn, is er ruimte voor flexibiliteit en zijn de lijnen kort,” aldus Mulders. “We hebben één contactpersoon die van de hoed en de rand van ons project weet. Dat werkt erg prettig.”


“Met Elite Networks kon snel geschakeld worden en zaten we direct – van beide kanten – met de juiste engineers aan tafel. Inmiddels hebben wij gewoon onze vaste contactpersoon die alle ins en outs van het project kent. Dat werkt super.”

Bob Mulders, Head of Corporate Infrastructure & Network bij Vos Logistics

In Elite Networks vond Vos uiteindelijk de partner die ze nodig hadden. “Juist doordat ze niet de grootste partij zijn, is er ruimte voor flexibiliteit en zijn de lijnen kort,” aldus Mulders. “We hebben één contactpersoon die van de hoed en de rand van ons project weet. Dat werkt erg prettig.” Bij de start is gezamenlijk gewerkt aan een implementatieplan, waarbij Vos Logistics een uitgebreide inventarisatie maakte van de benodigdheden per locatie. Op basis hiervan is door Elite Networks het technisch ontwerp gemaakt, de volledige implementatie is inmiddels op ruim 40 sites afgerond.


“Binnen 30 minuten een site weer up and running”

De meest complexe locaties zijn als eerste gemigreerd naar het SD-WAN netwerk, zodat Vos Logistics en Elite Networks toe kunnen werken naar de minder complexe sites. Op deze manier zijn de meeste technische uitdagingen direct in het begin van het project ondervangen en worden deze ervaringen meegenomen in de volgende migraties. Bij de eerste migraties is Elite Networks steeds live aanwezig geweest om uitdagingen snel op te kunnen lossen. Ze gaan pas weg, wanneer het werkt.
Een SD-WAN migratie, inclusief het uitfaseren van MPLS en installatie van een firewallcluster, kan inmiddels binnen 30 minuten worden gerealiseerd. Vaak is de site binnen 15 minuten alweer operationeel, met enkel nog een aantal keer een korte onderbreking, die nagenoeg niet merkbaar is, tijdens het testen van de verschillende fail-over procedures. Doordat de migratie binnen 30 minuten wordt uitgevoerd, kan het team dit vaak tijdens de lunch regelen. Dat scheelt dus avond- en weekendwerk.


Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Naast Vos Logistics adviseren en helpen wij dagelijks onze opdrachtgevers met het optimaliseren of vernieuwen van hun netwerkinfrastructuur. Ons gedreven team van experts helpt je graag met het vinden van een oplossing voor jouw vraagstuk.