Cisco heeft, met voormalig Viptela, een SD-WAN oplossing in huis die past in de DNA architectuur van Cisco met alle voordelen van een modern Cisco netwerk. SD-WAN ontwikkeling zijn in een stroomversnelling geraakt, omdat werknemers steeds mobieler worden en bedrijfskritische toepassingen worden via het internet uitgevoerd in meerdere clouds. Traditionele WAN-architecturen kunnen geen gelijke tred houden als gevolg van te weinig beschikbare bandbreedte, beperkte beveiliging en toegenomen complexiteit, waardoor IT-personeel niet sneller kan reageren op bedrijfsbehoeften.

Cisco is hierop ingesprongen door een voorspelbare ervaring te realiseren en zo de gebruikersproductiviteit te verhogen door de prestaties van toepassingen in de cloud en op kantoor te optimaliseren met realtime analyses, zichtbaarheid en controle. Ook beschermt men gebruikers door geïntegreerde cloudbeveiliging en beveiliging sneller te implementeren doordat Cisco beschikt over de beste bedreigingsinformatie. Cisco centraliseert cloudbeheer van het SD-WAN en beveiliging om zo eenvoudig te implementeren, beheer en beleid probleemloos op duizenden locaties te kunnen handhaven. Cisco garandeert ook flexibiliteit met een cloud-first architectuur om elke gebruiker via de cloud te verbinden met elke gewenste toepassing.

Hoe werkt de architectuur van Cisco SD-WAN? Cisco SD-WAN is een cloud-first architectuur die data- en besturingsplanes gescheiden houdt en beheert via de Cisco vManage-console. U kunt snel een SD-WAN overlay fabric creëren om datacenters, vestigingen, campussen en colocaties te verbinden en de netwerksnelheid, -beveiliging en -efficiëntie verbeteren.