Hoe kun je profiteren van de nieuwste IT-trends? (volgens Gartner)

Het Digitaal Immuunsysteem (DIS) is een van de Top 10 Strategische Technologietrends van Gartner voor 2023. DIS brengt het beste van beide werelden samen - praktijk en technologie - resulterend in een netwerk dat niet alleen vertrouwd is, maar ook superveilig. Het is als het hebben van je eigen persoonlijke bodyguard die bedrijfsrisico's op afstand houdt!

Wij maken het onze missie om voorop te blijven in het beveiligingsspel, waarbij we voortdurend op de hoogte blijven van de nieuwste markttrends. En waarom doen we dat? Simpel. We willen ervoor zorgen dat jij goed geïnformeerd bent over hoe deze trends wonderen kunnen verrichten voor je bedrijf.

Om echt alle voordelen die op je wachten te begrijpen, zullen we samen de lagen van deze digitale ui pellen. Beschouw ons als je betrouwbare sidekick die je door elke stap van het proces begeleidt.

Dus, wat is een Digitaal Immuunsysteem?

Een Digitaal Immuunsysteem (DIS) is jouw ultieme wapen in de strijd tegen continuïteitsproblemen. Door de veerkracht van services en applicaties te verbeteren, streeft DIS ernaar om de klantbeleving (UX) naar een geheel nieuw niveau te tillen.
Door softwareontwerp, -ontwikkeling, -automatisering, -operaties en -analyse te combineren, wordt een digitaal immuunsysteem geboren en klaargemaakt om complexe digitale platforms proactief te bewaken en te beheren.
Resultaten:
voorkomen van systeemstoringen of defecten
risico's van softwarefouten of beveiligingsproblemen verminderen
klantbeleving wordt niet beïnvloed

De waarde van een sterk digitaal immuunsysteem

Stel je dit eens voor: je runt een bedrijf met vestigingen verspreid over de hele wereld en je vertrouwt sterk op een gecentraliseerde database om alles soepel te laten verlopen. Maar dan slaat het noodlot toe! Een hardware storing of hack zorgt ervoor dat de databaseserver crasht, waardoor het hele systeem tot stilstand komt. Oei!

Stel je nu de chaos voor die ontstaat. Je medewerkers hebben geen toegang tot cruciale klantgegevens, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om een uitstekende klantenservice te bieden. Bestellingen beginnen zich op te stapelen, wat leidt tot vertragingen in de levering en een heleboel ontevreden klanten. Bovendien neemt de samenwerking tussen je internationale vestigingen een duikvlucht, omdat communicatie en gegevensuitwisseling onmogelijk worden. En dan hebben we het nog niet eens over de commerciële schade die wordt veroorzaakt door het verlies van vertrouwen in je integriteit.

Deze IT-nachtmerrie gooit niet alleen roet in het eten van je dagelijkse activiteiten, maar verstoort ook de productiviteit en efficiëntie van je internationale team.

Maar vrees niet.DIS (Digital Immunity Solutions) to the rescue! Volgens de tech-goeroes bij Gartner kunnen bedrijven die investeren in het opbouwen van digitale immuniteit de downtime tegen 2025 met maar liefst 80% verminderen, wat leidt tot een hogere tevredenheid over de hele linie. Dit betekent dat bedrijven door het implementeren van een robuuste digitale infrastructuur en het investeren in proactieve maatregelen, zoals redundante servers, geautomatiseerde back-upsystemen en realtime monitoring, het risico op systeemstoringen en de daaropvolgende impact op hun activiteiten en gebruikerservaring aanzienlijk kunnen minimaliseren.

Hoe we je immuunsysteem kunnen versterken

We helpen je bij het opbouwen van de basis voor je digitale immuunsysteem. Dit is hoe we dat doen:

Design

We beginnen met het verzamelen van al je functionele en technische wensen en eisen die voortkomen uit verschillende perspectieven:

Huidig ontwerp: het is waarschijnlijker om een nieuw platform te ontwerpen op basis van huidige beslissingen en ontwerpen dan een compleet nieuw systeem te bouwen om dubbele investeringen te voorkomen.
Huidig kennisniveau/maturiteit: we interviewen verschillende belanghebbenden om het kennisniveau te bepalen en om de stappen te definiëren die nodig zijn om nieuwe functies in je organisatie te integreren.
Toekomstige behoeften: misschien weet je niet wat je nodig hebt om succesvol te blijven in de toekomst. Met een strategisch model creëren we een innovatieve routekaart die past bij je ontwikkelingen op korte en lange termijn.

Door deze vereisten in kaart te brengen, zorgen we ervoor dat je een op maat gemaakt plan hebt dat voldoet aan jouw specifieke behoeften.

Development

Ons team volgt altijd de nieuwste trends en updates tijdens het ontwikkelen van nieuwe functies en oplossingen om je bedrijf te verbeteren. We maken gebruik van de nieuwste technologie en software, en blijven up-to-date met trainingen en certificeringen, zodat we je de best mogelijke oplossingen kunnen bieden. Doe je het liever zelf? Geen probleem, we kunnen naast je zitten, je trainen of zelfs je schaduw-IT-servicedesk zijn voor directe hulp.

Automation

Met onze oplossingen in de cloud automatiseren we basis taken, waardoor de last van je schouders valt:
Minder handmatige handelingen
Werken met één leverancier maakt je een specialist in plaats van een generalist
Een Zero-trust-netwerk resulteert in een beter aanpasbaar platform voor snelle en/of korte termijn wijzigingen

Operation en analytics

We centraliseren je operaties, verminderen kosten door basisbeheer en bieden proactieve rapportage en monitoring voor incidentbeheer.

Samenvattend, zoals de voorspellingen van Gartner suggereren, kan het implementeren van een digitaal immuunsysteem een belangrijke factor zijn om de soepele werking van complexe digitale systemen te waarborgen, systeemstoringen te voorkomen en de klantbeleving te verbeteren.

We staan klaar om je te helpen dit digitale immuunsysteem op te bouwen dat ervoor zorgt dat je bedrijf soepel blijft draaien.

Neem contact met ons op!