VeloCloud, onderdeel van VMware, is marktleider op het gebied van SD-WAN. Software-defined datacenters nu ook als software-defined wide-area netwerktechnologie. Eenvoudig verbinden van uw kantoren op een centraal bedrijfsnetwerk, op de Cloud en dat datacenters op verschillende geografische locaties met elkaar kunnen worden verbonden. Dit alles tegen lagere kosten, eenvoudig beheer en security, en tegelijkertijd betere prestaties voor voice-, video- en cloudapplicaties.

In nog geen tien jaar is de behoefte compleet veranderd. In vrijwel elke sector vertrouwt men inmiddels in hoge mate op cloudoplossingen, en daarmee is het publieke- internetverkeer via WAN-verbindingen exponentieel toegenomen. Tegelijkertijd begon het publieke internet met het leveren van innovatieve producten en diensten op het gebied van voice, video, collaboration en security. Het integreren van deze functies in de afzonderlijke kantoornetwerken brengt aanzienlijke functionele, operationele en financiële uitdagingen met zich mee. En ook de functionele eisen die aan het kantoornetwerk – en aan de netwerkedge – worden gesteld, zijn aan verandering onderhevig.

VeloCloud biedt de oplossing om die behoefte in te vullen met met slimme SD-WAN, application policy management en de optie om meerdere transportlayers te gebruiken voor de WAN- verbindingen, zoals huurlijnen, MPLS, breedband of 4G/LTE.
Eenvoud, zichtbaarheid en automatisering

Door de onderliggende netwerken te virtualiseren en alle WAN-functies te leveren als een managed cloud-service, kan VeloCloud haar klanten een zero-touch oplossing, een eenvoudig beheer en een one-click service-insertion bieden. Eenvoud, zichtbaarheid en automatisering zijn niet voor niets de belangrijkste punten waarop partijen zich kunnen onderscheiden in een markt waar steeds meer spelers actief zijn.

VeloCloud Cloud-Delivered SD-WAN garandeert de prestatie van enterprise en cloud applicaties via het internet en hybride WAN-netwerken, en zorgt tegelijkertijd voor een vereenvoudigde uitrol tegen lagere kosten.